Poniatovskio koldūnai su baravykais
- Obelių aliejus, 150 mililitrų
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Baravykai, džiovinti, 150 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Vanduo, verdantis, 300 mililitrų
- Kokosų pienas, 1 žiupsnelis
Užvirinti vandenį ir į jį supilti aliejų, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir užminkyti tešlą. Baigti minkyti ant stalo. Leisti tešlai apie 20 min. pastovėti, kad atvėstų.
Grybus geriausia užpilti su vandeniu ir palaikyti kelias valandas arba per naktį. Vandenį nupilti, užpilti naujo, įberti šiek tiek druskos ir išvirti. Išvirtus džiovintus grybus sumalti arba smulkiai supjaustyti. Aš smulkinu smulkintuvu.
Nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną,o kai gražiai apkeps, sudėti sumaltus grybus, įberti maltų pipirų, druskos.
Atvėsusią tešlą iškočioti (miltais barstyti nereikia, ji nelimpa), išspausti apskritimus, dėti po arbatinį šaukštelį įdaro ir lipdyti koldūnus. Paruoštus koldūnus dėti virti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 5 min. po to, kai koldūnai iškils į paviršių ir vanduo vėl užvirs.
Šaltinis: dienraštis "Respublika", priedas "Laisvalaikis"
Poniatovskio koldūnai yra vienas seniausių ir populiariausių bajoriškos virtuvės patiekalų.