Prancūziška svognų sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pipirai, juodieji
- Sviestas, 50 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sultinys, jautienos, 1.25 litro
- Vynas, baltas, 275 mililitrai
- Konjakas, arba brendis, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Svogūnai, pjaustyti žiedais, 700 gramų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Puode ištirpinam sviestą su aliejumi, dedam svogūnus, česnaką ir cukrų ir pakepinam maždaug 6 minutes arba iki kol svogūnai paruduos. Tada sumažinam ugnį iki mažiausios padalos ir leidžiam svogūnams dar pakepti apie 30 minąčių. Tada pilam baltą vyną ir sultiną ir viskam leidžiam pavirti maždaug 1 valandą ant labai žemos ugnies. Po to supilam konjaką arba brenįi, pagardinam druska ir pipirais. Ši sriuba ypatingai skani valgant su riekele paskrudinto batono su lydytu fermentiniu sūriu ant viršaus. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai