Prancūziškas "Cremee Brulee"
- Grietinė, 0.5 litro
- Pienas, riebus, 0.5 litro
- Kiaušiniai, tryniai, 12 vienetų
- Cukraus pudra, 180 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Vanilė, ankštis, 1 vienetas
1. Užkaitinkite pieno, grietinės ir perpus padalintos vanilės mišinį. Atvėsinkite ir po to laikykite ties 70°C temperatūra.
2. Cukrų su tryniais suplakite, kol jie taps balti.
3. Sumaišykite pieną su tryniais.
4. Masę supilstykite į mažus indelius, tinkamus kepimui orkaitėje.
5. Ištieskite kepimo popieriumi skardą ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min. (kol įgaus norimą tekstūrą).
6. Išimkite iš orkaitės. Laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.
7. Išėmę iš šaldytuvo, apibarstykite cukrumi ir jį uždeginkite.
Išmokite gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d.:http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
2012-08-07 23:52
2012-08-07 10:32
2012-12-22 14:43