Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Pienas, riebus, 2 litrai
- Sviestas, 25 gramai
- Kiaušiniai, 2 baltymai ir 2 tryniai, 4 vienetai
- Vanilė, ankštis, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Romas, 80 mililitrų
Supilti pieną, sudėti sviestą bei vanilę į nedidelį priekaistuvį, kaitinti ant vidutinės ugnies kol užvirs. Nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinių ir trynius, supilti miltus bei cukrų ir vėl viską išmaišyti. Dar pienui esant karštam jį supiltį į dubenį su kiaušinias, miltais ir cukrumi bei šią masę išplakti. Leisti tešlai atvėsti, tada sulpilti romą.
Dubenį su paruošta tešla apdengti maistine plėvele, įdėiti į šaldytuvą ir palikti 24 valandoms.
Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros. Kepimo formeles ištepti sviestu. Į kepimo formeles supilti paruoštą tešlą, paliekant apie 1 cm iki formelės viršaus. Kepti 30 minučių. Perkelti skardą su kepimo formomis į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti dar 30 minučių.
Išimti groteles su pyragėliais iš orkaitės. Leisti kelias minutes atvėsti. Išimti pyragaičius iš kepimo formelių ir patiekti..
Skanaus!
2017-01-26 17:45
2017-05-24 20:39