Purus aviečių vyniotinis

Purus aviečių vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Cukrus, 400 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 300 mililitrų
  • Avietės, 300 gramų
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Migdolų drožlės, 2 saujos
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepimo skardą užklokite kepimo popieriumi.

  2. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.

  3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirame dubenyje plakite iki standžių putų, pamažu berdami cukrų kartu su vaniliniu cukrumi.

  4. Kai masė taps tiršta ir elastinga, įberkite du kupinus valgomuosius šaukštus krakmolo ir atsargiai išmaišykite.

  5. Gautą masę supilkite ant skardos ir išlyginkite. Užberkite migdolų drožleles.

  6. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.

  7. Ištraukite iškepusį pagrindą iš orkaitės, paviršių užklokite dar vienu sluoksniu kepimo popieriaus ir, laikydami abiem rankomis, greitai apverskite, kad migdolų drožlės liktų apačioje.

  8. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir palikite atvėsti.

  9. Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su pora šaukštų cukraus. Jei vyniotinį norėsite patiekti vėliau, galite įberti pakelį grietinėlės standiklio.

  10. Biskvitą tolygiai ištepkite plakta grietinėle.

  11. Grietinėlės sluoksnį apibarstykite avietėmis.

  12. Atsargiai, prilaikydami už popieriaus, pradėkite vynioti. Vieną kartą apsukę popierių, atlenkite ir toliau vyniokite.

  13. Taip susukę visą pagrindą su grietinėle, apsukite taip, kad sujungimo vieta būtų apačioje. Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gražina
» Rašyti komentarą
» Komentarai