Purus rikota apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sūris, rikota, 350 gramų
- Manų kruopos, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 350 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Citrinos, 0.25 vieneto
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košę, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą ir šiek tiek pastovėjusią masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai