Pusryčių bandelės
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Varškė, 450 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Grietinėlė, 35%, 5 valgomieji šaukštai
- Sezamas, sėklos
Sumaišykite dubenyje grietinėlę, kiaušinius, cukrų ir druską. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į grietinėlės masę. Sutrinkite varškę ir taip pat dėkite į grietinėlės masę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į masę. Minkykite tešlą, kuri turi būti truputį lipni. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti, tačiau tai nėra būtina, galima kepti iš karto.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Padalykite tešlą į 2 dalis ir tada jas dar padalykite į 10 dalių, gausite 20 bandelių. Miltuotomis rankomis suformuokite bandeles ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Bandeles aptepkite grietinėle ir apibarstykite sezamo sėklomis. Leiskite pastovėti 5 minutes.
Bandeles dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių.