Pyragaičiai su įdaru
- Vanduo, 1 stiklinė
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Mielės, šviežios, 30 gramų
- Kvietiniai miltai
- Džemas
- Vanilinas
- Citrinos, sultys, 2 valgomieji šaukštai
Ištirpinkite mieles šiltame vandenyje su arbatiniu šaukšteliu cukraus. Pridėkite druskos, cukraus, aliejaus, miltų, vanilės, citrinos sulčių. Minkykite tešlą keletą minučių ir palikite pakilti, uždengus rankšluosčiu. Kai tešla pakyla, ją perminkykite, iškočiokite iki 3 mm storio.
Į paruoštą paplotį dėkite džemo, susukite ir supjaustykite mažais gabaliukais (apie 5 cm). Viena pusę apibarstykite miltais, o kita puse dėkite ant aliejuotos skardos. Uždengite rankšluosčiu ir palikite pakilti.
Kai bandelės pakilo, Aptepkite kiaušinio trynio plakiniu bei apibarstykite sezamo sėklomis.
Dėkite į įkaitintą orkaitė ir kepkite 20 - 35 minutes, kol gražiai paruduos ir bus iškepę.
Iškepusius apšlakstykite vandeniu ir uždengite rankšluostiu. Palikite bent 20 min atvėsti.