Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Miltai, 800 gramų
- Pienas, 0.5 litro
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Aliejus, 40 gramų
- Sviestas, 40 gramų
- Mielės, 8 gramai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvės, 5 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Lydeka, file, 2 vienetai
- Baravykai, 400 gramų
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Minkite tešlą:
Miltus, mieles, druską ir cukrų išmaišyti.
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausą dalį. Palaipsniui įvesti šiek tiek pašiltiną pieną. Leisti pastovėti, pakilti.
Padalinkite tešlą į 3 dalis:
1) Papuošimai
2) Apatinis sluoksnis
3) Viršutinis sluoksnisGrybus supjaustyti ir pakepinti svieste, pridėti grietinės ir troškinti. Bulvės supjaustyti apskritimus ir virti, kol suminkštės.
Iškočioti apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjauti žuvies formą. Ant tešlos dėti virtas bulves, druska. Po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies - grybus.
Iškočioti viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjauti žuvies formą (didesnė, negu apatinis sluoksnis). Dėti ant pyrago ir gerai užspausti.
Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus. Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepti pyragą (neplakti) ir dėti ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus. Padaryti akys ir kitas žuvies detalias. Aptepti tryniu ir kepkite 200 °C temp. orkaitėje 30 minučių.
Skanaus.