Pyragas su gervuogių pertepimu

Pyragas su gervuogių pertepimu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Krakmolas, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
Pertepimui:
  • Gervuogės, 300 gramų
  • Želatina, 20 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai išbrinkti.

  2. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.

  3. Baltymus išplakame iki putų ir įmaišome į tešlą.

  4. Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą (turėjau 26 cm skersmens) ir kepame 20 - 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
    Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.

  5. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Įmaišome sutrintas gervuoges. Vandenį su želatina kaitiname ant ugnies ir maišome, kol ištirpsta. Įmaišome į gervuogių masę.
    čiai.

  6. Po 5 minučių šiuo pertepimu aptepame vieną lakštą, uždedame kitą. Antrojo biskvitinio lakšto viršų irgi aptepame gervuogių pertepimu.
    Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.

» Rašyti komentarą
» Komentarai