Pyragas su persikais ir pudingu
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, (30-40%), 300 gramų
- Jogurtas, natūralus, 300 gramų
- Pudingas, vanilinis, 1 pakelis
- Persikai, (pjaustyti skiltelėmis), 2 vienetai
- Sviestas, 125 gramai
- Cukrus, 125 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C temp. (nustatykite kaitinimą tik iš apačios).
Paruoškite pyrago pagrindą: sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, druską, vėl gerai išmaišykite arba išplakite elektriniu plaktuvu, tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir rankomis suminkykite į vientisą tešlą. Ištepkite sviestu kepimo formą - naudokite 28 cm skersmens apvalią formą aukštais nuimamais kraštais (aukštesniais nei matote nuotraukoje, nes man įdaro šiek tiek liko), jei naudojate mažesnio skersmens formą, tuomet iš tešlos suformuokite kraštus iki pat viršaus. Išklokite tešla formos dugną ir kraštus (kraštus padenkite maždaug 4-5 cm aukščiu).
Ant tešlos išdėliokite persikų skilteles.
Paruoškite įdarą: elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite grietinę, jogurtą, pudingo miltelius ir išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Lėtai supilkite ant persikų.
Kepkite 1 val. - 1 val. 10 min.