Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu

Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 130 gramų
  • Miltai, 380 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 2
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, 80 gramų
  • Citrinos rūgštis, (truputis)
Įdarui:
  • Sviestas, minkštas, 180 gramų
  • Lazdyno riešutai, 100 gramų
  • Šokoladas, juodas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje (aš naudojau silikoninę 28 cm skersmens) .

  2. Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
    Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jolanta.M
» Rašyti komentarą