Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 130 gramų
- Miltai, 380 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 2
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 80 gramų
- Citrinos rūgštis, (truputis)
- Sviestas, minkštas, 180 gramų
- Lazdyno riešutai, 100 gramų
- Šokoladas, juodas, 100 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje (aš naudojau silikoninę 28 cm skersmens) .
Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.
» Rašyti komentarą