Pyragas su varške
- Pienas, 250 gramų
- Vanilinas
- Mielės, 30 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Margarinas, 100 gramų
- Druska, 5 gramai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Apelsinai, tarkuotos žievelės
Įdarui: 500 g varškės, 100 g cukraus, 50 g sviesto, 2 kiaušiniai, 100 g razinų, truputis druskos, vanilinio cukraus. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir sviestu, sumaišomi su pertrinta varške, įberiama truputis druskos, vanilinio cukraus ir nusausintų razinų, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, ir viskas lengvai išmaišoma.
Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
Miltai išsijojami. Kiaušinių tryniai suplakami su cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai rūgti. Tešla iškyla maždaug per 1 - 2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus. Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu ir dedama į kepimo skardą, ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras. Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro. Pyragas kildinamas 20 - 30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsniu temperatūroje maždaug 20 - 30 min.
2011-04-09 19:06
2010-10-31 20:50
2010-10-07 20:14
2010-07-28 20:55
2011-07-20 13:25