Pyragas su varškės įdaru
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Tešla, sluoksniuota (bemielė), 500 gramų
- Varškė, 500 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Vaisiai, džiovinti, 1 sauja
- Sezamas, sėklos, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Į plakimo indą sudėkite varškę, grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą ir supilkite sultis. Plakite maksimalaus greičio režimu apie 1-2 minutes.
Masė turi gautis vientisa ir puri.Kepimo formą (geriausia apvalią) išklokite kepimui skirtu popieriumi ir įtieskite tešlą, atkartodami kepimo skardos formą.
Varškės masę supilkite ant tešlos. Vaisius galite įmaišyti į varškės masę arba supilti pusę varškės masės, tuomet suberti vaisius ir vėl ant viršaus likusią varškę, pyrago viršų papuošiau likusia tešlą.
Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
Kepiau 200° C orkaitėje 30 minučių, po to temperatūrą sumažinau iki 180° C ir kepiau dar apie 20 - 30 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-06-01 19:57