Pyragas Velykoms

Pyragas Velykoms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Mielės, 20 gramų
  • Pienas, 600 gramų
  • Migdolai, smulkinti, 100 gramų
  • Kardamonas, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
  • Sviestas, 200 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Razinos, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Miltus persijokite. Mieles sudėkite į šiltą vandenį. Po truputį į pieną įpilkite miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkykite tešlą, padėkite šiltai valandai laiko.
Trynius išplakite su cukrum, plakant supilkite tirpintą sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto - riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatykite tešlą į šiltą vietą dar valandai. Po valandos sudėkite nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš tešlos padarykite kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočiokite, o tiesiog rankom suformuokite. Blynai turi būti skirtingo dydžio. Truputį pabarstykite miltais ir dėkite kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tuomet palikite skardoj pakliti dar 30 min. Po to aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite migdolais ir kepkite 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj, orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jolanta
2011-04-21 18:05
greiciausiai turejo but parasyta, kad mieles deti i silta piena
Jurga
2011-04-18 08:19
Visai neblogai,bet as taip pat nesupratau kur ir kada deti mieles?:-C
irena
2011-04-18 06:39
kepsiu butinai ne tik sau , bet ir kitiems. Aciu!Su SVENTOMIS V E L Y K O M I S
susidomejusi
2010-03-14 18:49
O tai kur ir kada dedam mieles?