Pyragas Velykoms
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Mielės, 20 gramų
- Pienas, 600 gramų
- Migdolai, smulkinti, 100 gramų
- Kardamonas, 6 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Razinos, 200 gramų
Miltus persijokite. Mieles sudėkite į šiltą vandenį. Po truputį į pieną įpilkite miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkykite tešlą, padėkite šiltai valandai laiko.
Trynius išplakite su cukrum, plakant supilkite tirpintą sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto - riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatykite tešlą į šiltą vietą dar valandai. Po valandos sudėkite nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš tešlos padarykite kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočiokite, o tiesiog rankom suformuokite. Blynai turi būti skirtingo dydžio. Truputį pabarstykite miltais ir dėkite kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tuomet palikite skardoj pakliti dar 30 min. Po to aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite migdolais ir kepkite 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj, orkaitėje.
2011-04-21 18:05
2011-04-18 08:19
2011-04-18 06:39
2010-03-14 18:49
2022-04-13 13:04