Raganos kepsniukas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 8 vienetai
- Mėsa, malta, 0.5 kilogramo
- Pienas, 100 mililitrų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
- Sūris, fermentinis, 100 gramų
- Prieskoniai, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Bulves sutarkuoti burokine trintuve, pabarstyti prieskoniais, druska, išmaišyti ir pusę dėti į riebalais išteptą skardą.
Į maltą mėsą sudėti pakepintus svogūnus (galima ir nekepintus, tiesiog kepintų aromatas kitoks), kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius, galima įpilti sultinio ar pieno, kad būtų sultingesnė, viską išmaišyti ir dėti ant bulvių sluoksnio.
Toliau sudėti likusius bulvių tarkius, viršų aptepti majonezu (galima ir netepti) šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti (apie 45 min-1 val.).
Prieš baigiant kepti apibarstyti sutarkuotu sūriu ir kepti, kol apskrus.
Patiekti su grietinės-sviesto padažu, grietine ar kitu padažu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-29 13:54
Pamirsote parasyti kiek kiausiniu reikia deti
2015-04-29 13:14
Galima deti dar sluoksni tarkuotu morku ir supjaustytu pomidoru sumaisytu su prieskoniais, ar svogunu ir konservuotu zirneliu. Kas ko turi po ranka, bet viena karta bulves apacioj dedu, o kita - tik virsuj ☺
2015-04-17 11:15
O kokioj temperaturoj kepti?kiek kiausiniu?
2015-03-02 12:23
Labai skanu
2019-08-28 22:04
majonezu ir kepu,prieš baigiant užtarkuoju ferm.sūrio.Neužmirškite uždėti
prieskonių.Skanu,patiks.