Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
- Baklažanai, 1 vienetas
- Vištiena, filė, 300 gramų
- Kremas, kokosų, 1 stiklinė
- Pienas, kokosų, 1 stiklinė
- Žirniai, žalieji, 150 gūželių
- Imbieras, šaknis, 1 vienetas
- Karis, pasta, raudona, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Bazilikas, švieži, 1 sauja
- Cukrus, palmių, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Žalioji citrina, kafiro, lapeliai, 4 vienetai
- Pipirai, čilio, 1 vienetas
- Padažas, tailandietiškas žuvų, 2 valgomieji šaukštai
Vištieną supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Nuo imbiero nupjauti žievelę ir supjaustyti plonomis mažomis juostelėmis. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti trečdalį supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Kelias minutes pavirti, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažo bei permaišyti.
Į karį sudėti vištieną ir dar trečdalį imbiero šiaudelių, baklažaną bei raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusius imbiero šiaudelius. Virti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!