Rauginti obuoliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Obuoliai, 5 kilogramai
- Cukrus, 400 gramų
- Druska, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 10 litrų
- Vyšnios, lapai
Gaminimo instrukcija:
Nedidelius obuolius, geriausiai antaninius, kruopščiai nuplauti.
Pašalinti lapkočius, dėti sluoksniais išplikytoje verdančiu vandeniu statinaitėje arba moliniame puode.
Sluoksniuoti su vyšnių ir juodųjų serbentų lapais.
Užpilti tirpalu (tokia proporcija: 10 l vandens, 400 g cukraus ir 3 šaukštai druskos).
Pridengti mediniu dangčiu (būtinai iš lapuočių medžių) arba lėkšte, prislėgti akmeniu ir palikti 3 dienoms kambario temperatūroje.
Po to indą išnešti į vėsų rūsį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai