Raugintos voveraitės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Voveraitės, 1 kilogramas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Lauro lapai, 5 vienetai
- Druska, 50 gramų
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai
- Kvapieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti 1I vandens su 30 g druskos).
» Rašyti komentarą
» Komentarai