Raugintos voveraitės

Raugintos voveraitės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Voveraitės, 1 kilogramas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Lauro lapai, 5 vienetai
  • Druska, 50 gramų
  • Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai
  • Kvapieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti 1I vandens su 30 g druskos).

» Rašyti komentarą
» Komentarai