Riestainiukai

Riestainiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 2.5 stiklinės
  • Sezamas, sėklos, 150 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Mielės, sausos, 4 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Miltus sumaišiau su mielėmis, druska ir cukrumi.
Miltų mišinį subėriau į dubenėlį. Viduryje miltų padariau tuščią ertmę ir supyliau šiltą vandenį. Iš pradžių tešlą maišiau šauktu, o po to baigiau minkyti rankomis.
Tešlą suformavau į rutulį ir palikau dubenėlyje 2 valandoms, kad pakiltų.
Po to tešlą dar katą išminkiau.
Iš tešlos suformavau juosteles, iš kurių ir susukau riestainiukus. Tešlos riestainiai turi būti ploni, nes tešlą dar iškils.
Riestainius suvilgiau vandeniu ir pavoliojau sezamo sėklose.
Kepiau 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.

» Rašyti komentarą
» Komentarai