Riešutinis pyragas
- Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
- Medus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sviestas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, kremui, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, kremui, 1 stiklinė
- Citrinų sultys, kremui
- Graikiniai riešutai, kremui
- Grietinėlė, 35%, standiklis, kremui
Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir šiek tiek dar pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi, dėti sijotus miltus, kepimo miltelių ir pamažu įpilti sviestą su medumi, grietinę ir viską gerai išmaišyti. Tešla yra gana skystoka. Iš šios tešlos 170 0C orkaitėje iškepti 3 norimos formos papločius (aš kepiau vieną, tik paskui perpjauti buvo sudėtinga). Kepiau apie 20 minučių, kol gražiai parunda. Šiuos papločius kiekvieną sluoksniuoti, pertepant kremu. Jis gaminamas taip: grietinę išsukti su cukrumi, tada pilti citrinos sultis, smulkintus riešutus, galiausiai grietinės standiklį ir viską gerai išplakti mikserio pagalba. Taip pat šiuo kremu aptepame ir torčiuko šonus bei viršų. Papuošiau likusiais trupiniukais nuo pjaustytų paplotėlių, o iš kakavos išbarsčiau gėlytę. Deja, neturėjau konditerinio maišelio. Manau, būtų gražu išpiešti iš to pačio kremo ornamentus. Skanaus :)
2014-03-04 11:59
2014-11-15 17:43
sauksta ar stikline?