Riešutinis tartas

Riešutinis tartas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Riešutai, 1 stiklinė
  • Grietinėlė, 35%, 200 gramų
  • Miltai, 150 gramų
  • Sviestas, 120 gramų
  • Cukrus, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Medus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Gaminame krepšelį: sviestą išminkome su cukrumi ir beriame miltus. Tada pilame jau išplakta kiaušinį. Minkome tešlą.

  2. Į pasirinktą formą dedame plonai iškočiotą tešlą. Užlenkiame galus, kad ši nenuslystų.

  3. Kepame 150 C temperatūros orkaitėje, kol krašteliai gražiai parunda.

  4. Pakepiname riešutus.

  5. Verdame grietinėlę, cukrų ir medų, aukštame puode, nes karamelė ims putoti. Neleidžiant užvirti, paverdame apie 6 minutes.

  6. Gautą karamelę sumaišome su riešutais ir pilame į iškeptą krepšelį.

  7. Kepame orkaitėje iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Diana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
MArija
2016-04-29 22:29
Sitas mano megstamiausias