Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, lapkočiai , 2 vienetai
- Lęšiai, raudoni, 225 gramai
- Riešutai, Graikinių, anakardžio, bertoletijų, 225 gramai
- Džiūvėsėliai, (duonos), 115 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, juodi, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Rozmarinas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Paprika, aitrioji
- Petražolės, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sūris, čederio, 115 gramų
- Pomidorų pasta, 150 mililitrų
- Sviestas, 15 gramų
- Pievagrybiai, 115 gramų
- Levandos, 1 vienetas
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu, bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.
Skanaus.