Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis

Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salierai, lapkočiai , 2 vienetai
  • Lęšiai, raudoni, 225 gramai
  • Riešutai, Graikinių, anakardžio, bertoletijų, 225 gramai
  • Džiūvėsėliai, (duonos), 115 gramų
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai, juodi, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Rozmarinas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Paprika, aitrioji
  • Petražolės, 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sūris, čederio, 115 gramų
  • Pomidorų pasta, 150 mililitrų
  • Sviestas, 15 gramų
  • Pievagrybiai, 115 gramų
  • Levandos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu, bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.

Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą