Risoto "Al Baloro"
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis), 5 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas, 1 vienetas
- Ryžiai, (Arborio), 1.5 stiklinės
- Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo), 1 stiklinė
- Sultinys, (vištienos), 6 stiklinės
- Sviestas, šaltas, nesūdytas, 3 valgomieji šaukštai
- Sūris, parmezano, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.
Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Gero apetito!
» Rašyti komentarą
» Komentarai