Risoto "Al Baloro"

Risoto "Al Baloro"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, pirmo spaudimo (aukščiausia rūšis), 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, smulkintas, 1 vienetas
  • Ryžiai, (Arborio), 1.5 stiklinės
  • Vynas, sausas, raudonas (pvz. Barolo), 1 stiklinė
  • Sultinys, (vištienos), 6 stiklinės
  • Sviestas, šaltas, nesūdytas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sūris, parmezano, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi būti skaidrūs, jokiu būdu ne rudi.

  2. Tada sudėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite, vis pamaišant medine mentele. Tada supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.

  3. Tada supilkite sultinį (geriausia naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.

  4. Baigiant troškinti, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį, išmaišykite ir patiekite.

    Gero apetito!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai