Rizotas su baravykais
- Česnakas, askaloninis, svogūnėliai, 50 gramų
- Baravykai, 100 gramų
- Aliejus, alyvuogių, 50 mililitrų
- Česnakas, askaloninis, svogūnėliai, 2 skiltelės
- Ryžiai, arborio, 300 gramų
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Čiobreliai, švieži, šakelė, 4 vienetai
- Rozmarinas, šviežias, šakelė, 1 vienetas
- Šalavijas, šviežias šakelė, 1 vienetas
- Vynas, baltas, 200 mililitrų
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 30% riebumo, 100 mililitrų
- Sūris, parmezano, tarkuotas, 100 gramų
- Sultinys, KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys, 1 vienetas
Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.