Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys

Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pomidorų padažas, su baziliku, 400 gramų
  • Baklažanai, 0.5 vieneto
  • Cukinija, žaliosios, 0.5 vieneto
  • Cukinija, geltonosios, 0.5 vieneto
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Bulvės, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, smulkinto, 3 skiltelės
  • Aitriosios paprikos dribsniai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Čiobrelio šakelės, 3 vienetai
Padažui:
  • Pienas, pašildyto, 250 mililitrų
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Maltas muskatas
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepimo indą ištepam aliejumi. Supilam pomidorų padažą, smulkintą česnaką, čiobrelį, aitriosios paprikos dribsnius, druską ir alyvuogių aliejų. Viską išmaišom ir gražiai sulyginam.

  2. Pasiruošiam bešameli padažą - keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiammiltų ir, maišant, geriausia šluotele, apkepinam, kol miltai susigers su sviestu, bet kad nespėtų paruduoti. Supilam 50 ml pašildyto pieno ir išmaišomi miltus, kad neliktų gumuliukų. Tada supilam likusius 200 ml pieno, vėl gerai išmaišom ir padažą pakaitinam, kol jis sutirštės. Padažą pagardiname druska ir tarkuotu muskato riešutu.

  3. Į indą su pomidorų padažu supilam bešamelio padažą ir pamaišom.

  4. Nuluptas bulves plonai supjaustyti ir subėrus į pasūdytą verdantį vandenį 3-4 min. paverdam. Nusausinam popieriniu rankšluosčiu ir paliekam atvėsti. Kol bulvės vėsta, baklažaną, cukinijas ir pomidorus supjaustom plonomis, vienodo storio riekelėmis.

  5. Kad ilgai neužtruktume, imam iš karto po vieną visų rūšių daržovių griežinėlių ir dedam į indą su padažu. Sudėliojam kiek telpa. Tada dar apšlakstom šiek tiek alyvuogių aliejumi, pabarstom druska, pipirais ir čiobreliais, indą uždengiame folija.

  6. Kepame apie 1 val. iki 190 C laipsnių įkaitinoj orkaitėj, arba kol daržovės pasidarys minkštos, o padažas burbuliuos.

  7. Išėmus leisti atvėsti ir valgyti galima su ryžiais arba balta duona, arba vietoj garnyro prie vištienos ar žuvies.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Indrė
» Rašyti komentarą