Rudeniškas moliūgų skanumynas

Rudeniškas moliūgų skanumynas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Uogienė, (moliūgų su svarainiais), 400 mililitrų
  • Kiaušiniai, baltymai, 3 vienetai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Miltai, 175 gramai
  • Kiaušiniai, trynys
  • Cukraus pudra, 50 gramų
  • Druska
  • Sviestas, šaltas, 100 gramų
  • Apelsinai, žievelės
  • Citrinos, žievelės
Gaminimo instrukcija:
  1. Pagaminkite krepšelį: visas sudedamąsias dalis virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės ir sukrėskite į 25 cm skersmens skardą išimamu dugnu. Tešlą tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie sienelių (arba iškočiokite ir įklokite į skardą). Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Subadykite tešlą šakute, kad kepant krepšelio dugnas neiškiltų (jeigu taip nutiktų, kol karštas, šaukšto „pilvuku“ jį prispauskite prie skardos). Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

  2. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite tiek, kad pakabinus šaukšteliu masė nuo jo nučiuožtų žemyn.

  3. Į atvėsusį krepšelį sudėkite moliūgienę, šaukštu išlyginkite paviršių ir šaukšteliu sudėliokite baltymų bokštelius. Arba baltymų masę šaukštu paskleiskite ant viso krepšelio paviršiaus. Kepkite 140 °C temp. orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 20 minučių. Jeigu baltymai ima per greitai ruduoti, karštį sumažinkite arba orkaitės dureles palikite truputį pravertas.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą
» Komentarai