Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Sluoksniuota tešla, naudojau mielinę, 4 lapai
- Brokoliai, 1 vienetas
- Vyšniniai pomidorai, 200 gramų
- Moliūgai, 150 gramų
- Cukinija, 150 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Paprika, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Fermentinis sūris, 150 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Žalumynai, krapai, bazilikai, petražolės, 1 sauja
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai mėsai, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai, pipirai, lauro lapeliai, 2 žiupsneliai
Faršą sumaišyti su prieskoniais, druska ir gerokai pakepinti ant keptuvės. Jis turi gautis birus, kaip ir jau visia iškepęs.
Susmulkinti daržoves - dalį brokolio, bei didesnį kiekį pomidoriukų pasilikau aš viršui pyrago apdėti. Apkepti ant sviesto jas didelėje keptuvėje. Suberti kartu ir smulkintus žalumynus. Troškinti tiek, kad daržovės dar būtų traškios, bet ne žalios - dalinai iškepę.
Mėsą išmaišyti su daržovėmis. Jei yra skysčio, nupilti. Paragauti. Jei reikia, pridėti druskos, pipirų, lapelių,, bazilikų.
Į gautą masė įmaišyti pusę tarkuoto sūrio.
Sviestu ištepti skardą, iškloti tešlą, pilti pasiduoštą masę.
Dėti į iki 180 C laipsnių ikaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.
Tuomet pyragą ištraukti - ir metas jį padaryti tortu. Viršų apdėti perpjautais pomidoriukais, bei karštu vandeniu nuplikytais pasiliktais brokolių žiedelias - tuomet jie gaunasi labai žali. Aptarkuoti likusiu sūriu. Dar kepti apie 10 min. Skanaus!