Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
- Penne makaronai, 400 gramų
- Voveraitės, 320 gramų
- Moliūgai, 200 gramų
- Salierai, 60 gramų
- Pienas, 50 gramų
- Sviestas, 40 gramų
- Alyvuogių aliejus, 40 mililitrų
- Brendis, 20 mililitrų
- Miltai, 20 gramų
- Lazdyno riešutai, 20 gramų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druska, 1 žiupsnelis
- Rozmarinas
- Pipirai
- Petražolės
Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje įpilkite aliejaus ir sudėkite smulkintą česnaką kartu su salieru. Įdėkite voveraites ir palikite troškintis.
Pabarstykite druska ir pipirais ir suberkite į keptuvę smulkintas petražoles.
Kai grybai bus paruošti, įberkite miltų ir įpilkite pieno. Įšmaišykite, kad visi ingredientai, esantys keptuvėje, pasidengtų kremu.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite supjaustytą kubeliais moliūgą. Užpilkite šiek tiek vandens ir palikite troškintis sumažinus kaitrą. Kai moliūgas jau bus paruoštas (minkštas), išjunkite kaitrą.
Išvirkite makaronus pagal instrukciją – verdančiame sūdytame vandenyje.
Išvirus gerai nukoškite ir sudėkite į keptuvę su voveraitėmis. Įpilkite brendžio.
Įkrėskite su šaukštu moliūgų piurė į serviravimo lėkštę, o ant viršaus uždėkite makaronus (įsitikinę, jog brendis išgaravęs).
Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais lazdynų riešutais.
Skanaus!