Rūgščiai aštri kinietiška sriuba

Rūgščiai aštri kinietiška sriuba
Rūgščiai aštri kinietiška sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grybai, kinietiški, džiovinti, 4 vienetai
  • Rapsų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Imbieras, (3-4cm dydžio), 1 gabalas
  • Aitriųjų pipirų pasta, 1 arbatinis šaukštelis
  • Bambukų ūgliai, konservuoti, pjaustyti, 0.5 skardinės
  • Kiauliena, apkepinta, pjaustyta, 200 gramų
  • Sojos padažas, 100 mililitrų
  • Ryžių actas, 100 mililitrų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Baltieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sultinys, vištienos , 2 litrai
  • Varškė, tofu - sojų , 1 gabalas
  • Miltai, kukurūzų, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai, 1 sauja
Papuošimui:
  • Kalendra, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Šią sriubą ragavau gyvendamas JAV ir ji man labai patiko. Lietuvoje nieko panašaus nemačiau, todėl susiradau anglišką šios sriubos receptą, pasigaminau sriubą, puikiai pavyko. Todėl dabar šį receptą verčiu į lietuvių kalbą ir pateikiu jums. Tikiuosi patiks ;)

  2. Grybus sudėkite į bliūdelį, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite. Palikite pastovėti apie 30 minučių. Nuplaukite išbrinkusius grybus ir supjaustykite.

  3. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ar puode and vidutinės ugnies. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą imbierą, čili pastą, grybus, bambukų ūglius ir keptą kiaulieną. Vis paaišydami kepkite apie 1-2 minutes. Atskirame inde sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, druską, pipirus ir žiupsnelį cukraus. Mišinį supilkite į indą, kuriame viską kepate. Supilkite vištienos sultinį, palaukite kol sriuba užvirs ir virkite apie 10 minučių. Įdėkite juostelėmis supjaustytą tofu ir virkite dar 3 minutes.

  4. Sumaišykite kukurūzų miltus su 100-150ml vandens ir supilkite į sriubą. Sriubą maišykite iki kol ji taps šiek tiek tirštesnė. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir maišykite ją į vieną pusę, į besisukančią sriubą lėtai supilkite išplaktą kiaušinį. Papuoškite sriubą svogūnų laiškais (jų aš dėjau ir į sriubą) ir kalendros lapeliais.

  5. Originaliame recepte taip pat pateikta ir kaip pasigaminti vištienos sultinį. Galima jį pasidaryti tiesiog iš sultinio kubelių, tačiau man asmeniškai skaniau pasidarant jį pačiam. Taigi, norint pasigaminti sultinį pačiam jums prireiks apie 1-1,5kg vištienos, arba galite dėti tiesiog pusė vištos. Saujos supjaustytų svogūnų laiškų, 4 sutraiškytų česnako galučių, apie 6-8cm ilgio imbiero, 1 pjaustyto svogūno, 1 arbatinio šaukštelio nemaltų pipirų ir žinoma vandens. Įdėkite vištieną į didelį indą ir užkaiskite jį. Įdėkite svogūnų laiškus, česnaką, nuskustą imbierą, svogūną ir pipirus. Užpilkite maždaug trimis litrais vandens. Virkite ant mažos ugnies maždaug valandą. Atsargiai išimkite vištieną iš puodo (aš šiek tiek vištienos palikau, kad patektų jos ir į sriubą). Išimkite imbierą. Likęs skystis yra sultinys, kurio jums reikia sriubai. O iš virtos vištienos galite pasigaminti dar kokį patiekaliuką :)

  6. Skanaus!

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Aurimas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Donatas
2021-12-28 14:15
ok