Rūpių miltų duona

Rūpių miltų duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, rupūs kvietiniai ir rugių (pusė vienų, pusė kitų), 420 gramų
  • Mielės, 30 gramų
  • Rūgpienis, arba kefyras, 500 mililitrų
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obelių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžos, kepintos, 80 gramų
  • Linų sėmenys, 50 gramų
  • Moliūgų sėklos, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles ištrinti su druska ir cukrumi, supilti kambario temperatūros rūgpienį (arba kefyrą).

  2. Linų sėmenis, saulėgrąžas ir rupius miltus sumaišyti su aliejumi. Išminkyti vientisą tešlą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui pakilti.

  3. Tešlą padalyti į dvi dalis ir sukrėsti į formas keksams (1,5 l talpos).

  4. Duoną dėti į dar šaltą orkaitę. Įkaitinti orkaitę iki 175 ° temperatūros ir kepti 40 - 50 minučių. Medinių smeigtuku patikrinti ar duona iškepus.


    Skanaus!


    Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.


    Šaltinis: žurnalas "Ji"

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Vida
» Rašyti komentarą
» Komentarai
rasa
2014-04-30 10:38
Pavadinime klaidas galima istaisyti?