Rūtos eglutės

Rūtos eglutės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Ištirpintą sviestą išplakiau su kiaušinių tryniais ir cukrumi.
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai