Rytietiškas rizotas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Krevetės be kevalo, 300 gramų
- Juodieji pipirai, malti
- Poras, supjaustytas griežinėliais, 1 vienetas
- Žirniai, 150 gramų
- Sultinys, vištienos, 750 mililitrų
- Ryžiai, ilgagrūdžiai, 350 gramų
- Česnakas, kapotas, 2 skiltelės
- Jautiena, pjaustyta gabalėliais, 250 gramų
- Druska
- Alyvuogių aliejus, 90 mililitrų
- Vištiena, krūtinėlė, supjaustyta juostelėmis, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sojos padažas
Gaminimo instrukcija:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol suminkštės (6-8 min.). Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į atskirą indą.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir pakepinkite porus bei česnakus, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Sudėkite jautieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, kol jautiena įgaus rusvą atspalvį (6-8 min.). Sudėkite vištieną, ryžius, žirnius, supilkite sultinį. Viską gerai sumaišykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol ryžiai suminkštės (15 min.). Krevetes sudėkite 3 minutėms iki kol ryžiai bus visiškai išvirę. Įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps. Patiekite karštą su sojų padažu.
Rizotas paruoštas!
» Rašyti komentarą
» Komentarai