Ryžių blynai su obuoliais
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, 200 mililitrų
- Ryžiai, 100 gramų
- Pienas, 200 mililitrų
- Sviestas, 15 gramų
- Cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 1 vienetas
- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, cukrų, ištirpintą sviestą. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
2010-08-28 02:51
2010-07-31 09:12
2010-06-15 21:38
2011-04-12 20:18