Ryžių blynai su obuoliais

Ryžių blynai su obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Ryžiai, 100 gramų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Sviestas, 15 gramų
  • Cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, cukrų, ištirpintą sviestą. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti.

Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.

Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.

Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Gaunasi 6-7 blynai.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
:DD
2011-04-12 20:18
Aš pati dar vaikas, bet tai vistiek, patinka man gaminti, ir čia kiekvieną dieną užeinu, ir į gaspadinę Keletą receptų jau gaminau, lb gerai gavosi, be to jau daug ką pati pagaminu, nereik mamos prašyt, išsiversčiau jei būtų kur nors išvažiavus
Indre
2010-08-28 02:51
reikes rytoj pagaminti ,paragausim Vaizdelis tai lb skanus
vytas
2010-07-31 09:12
Turi būti skanu,kaip ir ryžių košė su sviestu ir džemu.
(anonimas)
2010-06-15 21:38
Atrodo idomiai reikes pabandyti