Ryžių desertas

Ryžių desertas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 0.5 litro
  • Cukrus, 50 gramų
  • Druska
  • Ryžiai, 125 gramai
  • Migdolai, kapoti, 50 gramų
  • Abrikosai, konservuoti, 720 mililitrų
  • Trauktinė, abrikosų, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 35%, 125 mililitrai
Gaminimo instrukcija:

Patarimas
Ryžius kaitinti, bet nevirti, kol išbrinks, - tada jie bus birūs.

Prikaistuvyje pieną užvirinti su cukrumi ir druska. Suberti nuplautus ryžius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kaitinti, kol ryžiai išbrinks apie 40 minučių. Išvirusius ryžius palikti šaltai. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
Abrikosus nuvarvinti sietelyje. Dalį abrikosų supjaustyti skiltelėmis ir atidėti desertui papuošti. Likusius vaisius susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pagardinti abrikosų sunka ir trauktine. Paruoštas padažas neturi būti labai tirštas.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su ryžiais. Desertą sudėti į lėkštutes, apibarstyti migdolais ir patiekti su abrikosų skiltelėmis bei padažu.

» Rašyti komentarą