Ryžių paštetas
- Ryžiai, 300 gramų
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Grybai, 1 sauja
- Žalumynai, (įvairūs)
- Kiauliena, kumpis, 100 gramų
- Mėsa, pjaustyta, 1 stiklinė
- Pomidorai, 3 vienetai
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės, smulkinta, 1 valgomasis šaukštas
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai, juodieji
- Druska
Išverdama biri ryžių košė. Ji išverčiama į graibštą. Nuvalyti, smulkiai supjaustyti grybai bei žalumynai pakepinami su aliejumi ir, į jį įpylus truputį vandens, patroškinami, kol suminkštėja. Po to sudedama supjaustytas kumpis, mėsa, pomidorai, pomidorų padažas ir petražolių lapeliai. Indas uždengiamas dangčiu, ir viskas 10 min. patroškinama. Po to įberiama druskos, pipirų, įpilama truputį vandens. Atsiradusios sultys per sietą nukošiamos ant ryžių. Keptuvas ištepamas sviestu, išbarstomas maltais džiūvėsėliais, į jį sukrečiama dalis ryžių, viduryje padaroma duobelė, į kurią sudedama troškinta mėsa. Viršus užlyginamas likusiais ryžiais, apibarstomas maltais džiūvėsėliais, apšlakstomas tirpintu sviestu. Paštetas kepamas orkaitėje, kol pasidaro auksinės spalvos. Patiekiamas su lapinėmis salotomis.