Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
- Sultinys, (voveraičių ir kubelio daržovių sultinio nuoviras), 1 litras
- Ryžiai, 200 gramų
- Cukinija, ketvirtadalis vieneto
- Voveraitės, džiovintos, 1 sauja
- Svogūnai, laiškai, 0.5 vieneto
- Svogūnai, laiškai, 1 sauja
- Česnakas, 1 skiltelė
- Krapai, švieži
- Alyvuogių aliejus, kepimui
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, 2 vienetai
- Druska
Į litrą vandens sumesti džiovintas voveraites ir daržovių sultinio kubelį, užvirinti ir pavirti apie 15 min. ant silpnesnės ugnies. Tuomet išgriebti voveraites ir susmulkinti. Į troškintuvą supilti likusį sultinį, lauro lapelius, suberti ryžius ir virinti tol, kol dalis sultinio susigers į ryžius, dalis nugaruos.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką bei kubeliais susmulkintą cukiniją. Pradžioje pridenkite dangčiu, kad viskas pasitroškintų garuose, o į pabaigą atidenkite, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus ir pakepinkite dar kelias minutes. Dabar jau į troškintuvą su ryžiais galima sumesti apvirtas bei susmulkintas voveraites vei daržovių troškinuką. Viską atsargiai pamaišydami patroškinkite dar kelias minutes, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais bei druska pagal skonį. Skanaus.
Pastaba: kas mėgsta skonių įvairovę, troškinį gali pasigardinti grietine, kario ar kitokiais prieskoniais.
2010-07-21 15:25
šiandien pasidariau, labai patiko. Valgiau ne tik aš, bet ir mano dukrytės.
Aš dar įdėjau grietinės į troškinį ir naudojau šviežias voveraites.
2009-11-13 13:26
2009-09-30 20:26
2009-08-18 11:53
2011-01-20 15:38