Sacher tortas Kalėdoms

Sacher tortas Kalėdoms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, lydytas, apie 60% kakavos, 120 gramų
  • Sviestas, minkštas, 90 gramų
  • Miltai, 90 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 4 vienetai
  • Kiaušinių baltymai, 4 vienetai
  • Cukrus, 80 gramų
  • Cukrus
  • Malti migdolai, 20 gramų
  • Kepimo milteliai, 5 gramai
  • aviečių uogienė, braškių arba abrikosų
  • Vanilė
Aptepimui:
  • Grietinėlė, 35%, 100 gramų
  • Šokoladas, 100 gramų
  • Kakava, 6 gramai
Sirupui:
  • Vanduo, 50 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Tortui išsukame sviestą kartu su 20 gr cukraus, kol taps purus ir pabals. Šluotele lengvai išplakame kiaušinių trynius ir pamažu juos supilame į sviestą, nuolat plakdami. Plakame, kol kiaušiniai įsimaišys į sviestą ir masė taps vientisa.

  2. Garų vonelėje išlydome šokoladą (jis turėtų būtų atvėsintas iki kambario temperatūros). Jį lėtai supilame į kiaušinių - sviesto masę, gerai išmaišome.
    Atskirai išplakame iki standumo baltymus su likusiu cukrumi. Atsargiai įmaišome į tešlą.

  3. Miltus persijojame su kepimo milteliais. Migdolus smulkiai sumalame. Pamažu beriame sausus ingredientus į tešlą, maišant labai atsargiai, kol nelieka sausų ingredientų. Ištepame riebalais 20 cm skardą ir pabarstome miltais. Pilame tešlą į kepimo skardą.

  4. Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 35 - 45 minučių, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus. Paliekame ant grotelių atvėsti.

  5. Kol tortas vėsta, pasiruošiame sirupą - nedideliame prikaistuve užviriname nurodytus ingredientus, nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

  6. Atvėsusį tortą perpjauname į tris dalis. Dedame ant pagrindo pirmajį biskvitą, aptepame sirupu ir pasirinkta uogiene. Aš maniau, kad naudojau aviečių uogienę, bet pasirodo nusipirkau braškių, tad tokią ir naudojau. Klasikinis Sacher tortas yra pertepamas abrikosų uogiene, bet man ji pasirodė per saldi. Tokį veiksmą atliekame su visais biskvitais. Aš ir patį viršų aptepiau uogiene. Paliekame per naktį šaldytuve, kad įsigertų sirupas ir uogienė prasiskverbtų kuo giliau.

  7. Šokoladiniam glaistui į nedidelį puodą pilame grietinėlę ir kakavą. Ant vidutinės ugnies kaitiname, kol užvirs, karts nuo karto pamaišydami. Nuo užvirimo momento, viriname apie minutę. Tuomet pamažu pilame ant smulkiai pjaustyto šokolado, aktyviai maišant, kol šokoladas išsilydys ir padažas taps pakankamai tirštas. Pilame ant torto viršaus, mentele paskleisdami po visą paviršių. Papuošiame pagal fantaziją.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

» Rašyti komentarą
» Komentarai