Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
- Mielės, 50 gramų
- Pienas, 350 gramų
- Kardamonas, smulkintas, 1 arbatinis šaukštelis
- Šafranas, 1 gramas
- Cukrus, 90 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sviestas, kambario temperatūros, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 720 gramų
- Šokoladas, baltas, 200 gramų
- „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 70 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sviestas, minkštas, 200
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- „Dansukker“ perlinis cukrus, arba „Dansukker“ cukraus milteliai
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.