Šakotis (bankuchenas)
- Citrinos, žievelės
- Sviestas, tepimui, 100 gramų
- Grietinėlė, 35%, 1 stiklinė
- Cukraus pudra, apibarstymui, 50 gramų
- Sviestas, tepimui, 600 gramų
- Kiaušiniai, 30 vienetų
- Cukrus, 600 gramų
Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.
Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.
Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.
Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.
2015-12-18 16:00
2015-03-04 22:32
2015-03-02 18:20
2015-02-17 00:04
2017-12-14 00:03