Šakotis (bankuchenas)

Šakotis (bankuchenas)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelės
  • Sviestas, tepimui, 100 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 1 stiklinė
  • Cukraus pudra, apibarstymui, 50 gramų
  • Sviestas, tepimui, 600 gramų
  • Kiaušiniai, 30 vienetų
  • Cukrus, 600 gramų
Gaminimo instrukcija:

Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.

Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.

Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.

Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rozalija
2017-12-14 00:03
Keistas receptas, nežinau ar juoktis ar verkti ar mėginti kepti).
Jolanta
2015-12-18 16:00
Ar sviesta butina sukti saukstu,kodel netinka miksteris?
Eugenija
2015-03-04 22:32
Cukraus ir miltų vienodas kiekis.
nu va
2015-03-02 18:20
Parašyta po 600 gramų, cukraus ir miltų (darbo eigoje)
ką?
2015-02-17 00:04
sviestas tepimui 100g, po to dar sviestas teimui 600g ir kepame ant oro, nes miltai, panašu, nereikalingi