Saldus tortas „Napoleonas“
- Sviestas, tešlai, 75 gramai
- Cukrus, 0.6 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, kremui, 1.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Pienas, kremui, 300 mililitrų
- Krakmolas, 4 valgomieji šaukštai
- Kondensuotas pienas, skardinė, 300 gramų
- Grietinėlė, 35%, 1.5 stiklinės
Lakštai:
ištrinti sviestą su cukrum iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 - 20 minučių, O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170 laips.С. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 - 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremas Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 - 2 valandas).
Kremui:
išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 - 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
2012-05-12 09:11
2013-03-26 17:59