Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai

Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvapieji pipirai, 10 vienetų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Agurkai
  • Vanduo, 1 litras
  • Actas, 9%, 120 mililitrų
  • Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Pelerūnas (kietis), šakelė, 1 vienetas
  • Krapai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Seimininke
2017-02-12 06:53
Kam kaitinti stiklainius jei agurkus dedam nesterilius o nuplautus saltam vandeny...