Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvapieji pipirai, 10 vienetų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Agurkai
- Vanduo, 1 litras
- Actas, 9%, 120 mililitrų
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Pelerūnas (kietis), šakelė, 1 vienetas
- Krapai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-02-12 06:53