Saldžiarūgštė silkė
Skanaus!
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Silkių filė, 200 gramų
- Alyvuogių aliejus, 80 gramų
- Balzaminis actas, 3 valgomieji šaukštai
- Riešutai, 1 saujelė
- Citrinos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Rudasis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, penkių pipirų mišinys, 1 žiupsnelis
- Bazilikas, švieži, 6 lapai
- Prieskoninės žolelės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai