Salierai su smegenėlėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Salierai, 600 gramų
- Kiaulės smegenys, 500 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Taukai (kiaulių), 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Lauro lapai, lapeliai
- Juodieji pipirai
- Citrinos rūgštis
Gaminimo instrukcija:
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm storio griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje, nuvalomos (neišėmus iš vandens nulupamos plėvės). Tada sudedamos į verdantį vandenį su lauro lapeliais, pipirais, druska ir verdamos apie 6 min. Vėliau išgriebiamos, susmulkinamos, pavoliojamos miltuose, pakepinamos riebaluose ir sukrečiamos ant apkepintų salierų. Ant viršaus uždedami riebaluose pakepinti svogūnai.
» Rašyti komentarą
» Komentarai