Salotos su keptu ožkos sūriu ir pikantiškais obuoliais
- Obuoliai, 1 vienetas
- Sūris, ožkos (1.5 - 2 cm. storio riekelės), 2 riekės
- Pomidorai, vyšniniai, 1 sauja
- Pomidorai, (saulėje džiovinti), 1 sauja
- Riešutai, mėgstami (pinijos, kapoti graikiški, lazdynų, karijų ar pan.) , 1 sauja
- Salotos, mėgstamos, 4 saujos
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Medus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Padažas, balzamiko (tirštas
- Pipirai
Trumpai apkepkite riešutus ant silpnos ugnies, įdėkite šaukštelį medaus, viską išmaišykite kol medus išsilydys. Suberkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti (atvėsę jie taps traškūs ir trapūs).
Obuolį (jeigu naudojate mažus, naudokite 2 vnt.) supjaustykite riekelėmis ir sumaiškykite su garstyčiomis bei medumi. Sudėkite ant skardos su kepimo popieriumi ir pašaukite į 200°C temp. orkaitę 10 -15 min. (Tikrinkite, obuoliai turi truputį suminkštėti, apskrusti, bet nesudegti)
Į lėkštes dėkite salotas, per pusę pjaustytus pomidoriukus, saulėje džiovintus pomidorus.
Keptuvėje ant vidutinės apkepkite sūrį (po 1 - 1.5 min. iš kiekvienos pusės), prieš išimant sūrį, galite padidinti ugnį, kad susidarytų traški plutelė. Dėkite į lėkštę su salotomis, iš orkaitės ištrauktais obuolio griežinėliais, apibarstykite riešutais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu, pipirais bei druska.
2017-04-14 14:23
2017-04-14 18:45