Salotos su keptu ožkos sūriu ir pikantiškais obuoliais

Salotos su keptu ožkos sūriu ir pikantiškais obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Sūris, ožkos (1.5 - 2 cm. storio riekelės), 2 riekės
  • Pomidorai, vyšniniai, 1 sauja
  • Pomidorai, (saulėje džiovinti), 1 sauja
  • Riešutai, mėgstami (pinijos, kapoti graikiški, lazdynų, karijų ar pan.) , 1 sauja
  • Salotos, mėgstamos, 4 saujos
  • Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
  • Medus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Padažas, balzamiko (tirštas
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Trumpai apkepkite riešutus ant silpnos ugnies, įdėkite šaukštelį medaus, viską išmaišykite kol medus išsilydys. Suberkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti (atvėsę jie taps traškūs ir trapūs).

  2. Obuolį (jeigu naudojate mažus, naudokite 2 vnt.) supjaustykite riekelėmis ir sumaiškykite su garstyčiomis bei medumi. Sudėkite ant skardos su kepimo popieriumi ir pašaukite į 200°C temp. orkaitę 10 -15 min. (Tikrinkite, obuoliai turi truputį suminkštėti, apskrusti, bet nesudegti)

  3. Į lėkštes dėkite salotas, per pusę pjaustytus pomidoriukus, saulėje džiovintus pomidorus.

  4. Keptuvėje ant vidutinės apkepkite sūrį (po 1 - 1.5 min. iš kiekvienos pusės), prieš išimant sūrį, galite padidinti ugnį, kad susidarytų traški plutelė. Dėkite į lėkštę su salotomis, iš orkaitės ištrauktais obuolio griežinėliais, apibarstykite riešutais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu, pipirais bei druska.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Natalija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
[email protected]
2017-04-14 18:45
Receptas
[email protected]
2017-04-14 14:23
Receptas