Šalta agurkų sriuba

Šalta agurkų sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jogurtas, 0.5 litro
  • Pienas, 250 gramų
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Agurkai, 1 vienetas
  • Krapai, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, skiltelės, 3 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Druska
  • Lazdyno riešutai, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:

Jogurtas suplakamas su pienu arba grietine, įberiama druskos, pipirų ir, jei norima, grūstų česnakų. Nuolat maišant supilamas aliejus, suberiami smulkiai supjaustyti agurkai ir krapai. Sriuba pastatoma šaltai. Prieš duodant valgyti, į ją suberiami susmulkinti riešutai. Galima patiekti ir su ledo gabaliukais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
kristina
2013-12-31 11:16
bulgarainaudoja graikiskus riesutus, nes ten ju apstu. Su lazdyno riesutais - palietuvinas variantas. Aliejaus as nededu, nes riebalu gauname is riesutu. Ir pipiru nededu.
milda
2011-08-30 13:47
tikrasis šios sriubos pavadinimas "Tarator", tik kiek teko jos ragauti Bulgarijoj, niekur neragavau su riešutais (gal todėl, kad riešutai Bulgarijoj beveik dvigubai brangesni nei Lietuvoje...)