Šaltai rūkyta nugarinė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Mairūnas
- Kvapieji pipirai, grūsti, 1.5 gramo
- Lauro lapai, lapeliai, 3 vienetai
- Kadagio uogos
- Kiaulienos nugarinė, 3 kilogramai
- Druska, 90 gramų
- Nitrinė druska (salietra), 2 gramai
- Juodieji pipirai, grusti, 3 gramai
- Muskatas, trinto
- Kalendra
- Cukrus, 6 gramai
Gaminimo instrukcija:
Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Nugarinę iš karto įtrinkite puse reikalingo mėsai įsūdyti druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Nugarinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virve. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Nugarinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai