Šaltai rūkyta sprandinė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Kvapieji pipirai, grūsti, 2 gramai
- Kiaulienos sprandinė, 3 kilogramai
- Druska, 90 gramų
- Cukrus, 6 gramai
- Nitrinė druska (salietra), 2 gramai
- Juodieji pipirai, grūsti, 3 gramai
- Kadagio uogos, trintas
- Muskatas, riešutas
Gaminimo instrukcija:
Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį. Sprandinę iš karto įtrinkite puse druskos mišinio kiekiu, po 1-2 dienų - likusia dalimi. Sprandinė įsisūri per 4-6 dienas, per tą laiką keletą kartų apverskite ir užpilkite atsiradusiu sūrymu. Įsisūrėjusią nugarinę nusausinkite ir kietai sukiškite į storą, lygią galvijų žarną arba apvyniokite taukų plėvele ir tankiai apriškite virvute. Taip paruoštą mėsą kelias dienas palaikykite vėsioje patalpoje paslėgtą, paskui pakabinkite, palaikykite kelias dienas ir išrūkykite. Sprandinė rūkoma šaltuose dūmuose 4-6 dienas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-10-21 12:25
tai kad cia nugarine pagal foto
2015-08-01 19:12
Salietra?????????
2009-09-23 12:24
2024-10-29 22:17