Šaltai rūkytos Saliami dešros

Šaltai rūkytos Saliami dešros
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Spiritas, 10 gramų
  • Kiauliena, raumenys, 3.5 kilogramo
  • Jautiena, raumenys, 3 kilogramai
  • Kiaulienos lašiniai, 3.5 kilogramo
  • Druska, 300 gramų
  • Cukrus, 20 gramų
  • Nitrinė druska (salietra), 3 gramai
  • Baltieji pipirai, malti, 5 gramai
  • Muskatas, trintas, 3 gramai
  • Romas, 3 gramai
Gaminimo instrukcija:

Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ausra
2017-10-06 20:05
O is kur salietros gauti
(anonimas)
2009-11-22 08:42
javascript:void(null);
as
2008-12-08 09:15
labai geras receptas patariu visiems.