Šaltai rūkytos Saliami dešros
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Spiritas, 10 gramų
- Kiauliena, raumenys, 3.5 kilogramo
- Jautiena, raumenys, 3 kilogramai
- Kiaulienos lašiniai, 3.5 kilogramo
- Druska, 300 gramų
- Cukrus, 20 gramų
- Nitrinė druska (salietra), 3 gramai
- Baltieji pipirai, malti, 5 gramai
- Muskatas, trintas, 3 gramai
- Romas, 3 gramai
Gaminimo instrukcija:
Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-11-22 08:42
javascript:void(null);
2008-12-08 09:15
labai geras receptas patariu visiems.
2017-10-06 20:05