Šaltalankio uogienė

Šaltalankio uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šaltalankis, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1.5 kilogramo
  • Vanduo, 600 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Uogienei skirtos šaltalankio uogos turi būti sveikos ir prinokusios, surinktos po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 paras. Uogas nuplauti, 3 minutes blanširuoti, supilti į emaliuotą indą su verdančiu sirupu (1,5 kg cukraus ir 0,6 litro vandens 1 kg uogų), išvirtu vandenyje, kuriame buvo blanširuojamos uogos.
Uogienę išvirti per vieną kartą, išdėlioti į sterilius stiklainius, hermetiškai uždaryti ir ataušinti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Dovile
2012-11-17 11:57
Sveiki,
man neaisku, ar uogas supylus i sirupa dar reikia virti ar ne, jei reikia tai kiek laiko. Aciu
(anonimas)
2011-10-22 23:56
gera uogiene
galina
2011-10-13 11:49
Daug darbo su uogom, bet uogienė man skaniausia...., savo sode turiu šaltalankių!